Mi is az a REDOX potenciál

Mi az a NE IO (negativ ion) és mit jelent a REDOX potenciál!

A NE-IO matuzalem kapszulák, továbbra is tartalmazzák a korábbi matuzalem készítmények szabadalmaztatott hatóanyagát ( camelia sinensis, fekete tealevél kivonat).  Viszont a matuzalem kapszulákat, a hozzáadott ionizált készítményekkel kiegészítve, kiemelkedő lett a NE IO matuzalem kapszulák redox potenciálja (-240 és -600 között mozoghat). A korábbi, matuzalem készítmények ez alatt az érték alatt voltak, mégis hatásosan működtek.

Mi az a redox potenciál, és miért kell, hogy ez Önt érdekelje?

A redoxpotenciál egy olyan mérőszám a szervezetedben, ami megmutatja, hogy a vizsgált szervezet mennyire egészséges, (Pl.: kibillent egyensúlyi helyzetű sejtek száma és halmaza)  és milyen tempóban tud meggyógyulni egy esetleges betegségből. A redox-potenciál (más néven oxidációs-redukciós potenciál vagy ORP), a teljes oxidálószer és a teljes reduktorok közötti egyensúly integrált mérése egy olyan biológiai rendszerben, mint például az emberi test. A redukciós-oxidációs reakció folyamán az egyik anyag elektront ad le, míg a másik anyag elektront vesz fel. Ha egy közegben van (pl.: szervezeten belül) a redukáló és oxidáló anyag, akkor ezt a rendszert redox-rendszernek nevezzük. Tehát a redox potenciállal tulajdonképpen az oxidációt és a redukciót, valamint azok mértékét határozhatjuk meg. A kutatók széles körben egyetértenek abban, hogy a redox-egyensúlytalanság döntő szerepet játszik számos orvosi jellegű probléma fennállásában, valamint betegségek kialakulásában, míg ha egyensúlyban vannak a folyamatok, akkor a szervezet egészséges és jól működik. Mi van akkor, ha pozitív a redox potenciál? Ha egy redoxi rendszer pozitívabb, akkor képes arra, hogy oxidálja a negatívabbat. Minél nagyobb a pozitív mérték, annál jobban képes oxidációra a rendszer, vagyis annál rosszabb Önnek! Azt ugyanis már tudjuk a korábbi kutatásokból, hogy az oxidáció betegségekhez vezethet, és az öregedési folyamatokat is meggyorsítja.

Mi történik, ha a redox rendszer elveszíti egyensúlyát?

A redox-egyensúlytalanság gyakran valamilyen gyulladásos betegségre utal, ezért nagyon fontos, hogy komolyan vegyük. Ha a szervezeten belül, kibillen az egyensúlyi helyzet, az hatással a van a szervezet egészére, hatással van a szervezet minden egységének a működésére.

Hogyan hozható egyensúlyba a szervezet redox rendszere?

A szervezetben zajló oxidációs folyamatok egyensúlyba hozásához hasznos, ha minél több antioxidánst fogyasztunk. Ez lehet különböző ételek, táplálék-kiegészítők étrendbe iktatásával. De ez sok esetben nem elég! Érdemes időként stabilizált, kiemelkedő, tulajdonságokkal rendelkező készítményekkel kiegészíteni (fitomelanin) étrendünket.

NE-IO (negatív ione) matuzalem kapszulák

Az NE IO matuzalem kapszulák egyedülálló termékek, természetes forrásokból, negatív ionok alapján. A modern nukleáris fizika, az orvostudomány és a természeti erők ismeretének megalkotott készlete tiszta természetes formájában. NE IO matuzalem kapszulák, vitamin-ásványi koncentrátumok, és műszaki termékek – (negatív töltésű ionok strukturált szerves vízben), a már korábban megismert és megtapasztalt matuzalem készítmények hatóanyagának kombinációjával. A negatív ionokat az jellemzi, hogy egy extra párosítatlan elektron van a molekula szerkezetében, és kémiailag anionaktivitást mutatnak. A különbség azonban az, hogy az anionoknak bázikus, azaz több mint 7-es pH -ra van szükségük a töltés megtartásához, de a nemionos molekulák a teljes pH-spektrummal rendelkezhetnek, a savas, a semleges és a bázikus állapot között, hogy negatív OPR-vel, azaz negatív energia töltéssel rendelkezzenek. Másrészt a folyékony alapú koncentrátumok (víz, olaj, különféle keverékek) mellett szilárd, nem-ionos molekulák is előállíthatók, például fémes formában. Még ha elektromos vezetőképességűek is, nem-ionos mágneses mezőt hoznak létre, amely összetételében, szerkezetében és tulajdonságaiban abszolút egyedülálló. Ez a helyzet például a NE IO koncentrátumokban és készítményekben található ásványi anyagokkal.

Egyedülálló tulajdonságuk a hosszú távú stabilitás, és emellett sokáig hordozzák az elektronok szabad energiáját változás nélkül. Az ilyen típusú molekulák napi ellátása hatalmas lehetőségeket biztosít a szervezet számára a saját regenerálódásához, és támogatja az összes biológiai rendszert, ami a negatív ionok jól ismert tulajdonsága.

Felhasználási lehetőségek és területek:

A jelenlegi koncentrátumokat, úgynevezett strukturált EZ (kizárási zóna) víz alapján állítják elő, amely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, negatív ionok hordozója, és ennek köszönhetően lehetséges a koncentrátumok egyes összetevőinek előállítása anionos formában.

Az EZ víz a H3O2 víz egyedi állapota. Szerkezetük és tulajdonságaik az alábbiak:

A koncentrátumok magas negatív redox potenciálja: ORP -240 és -600 meV között van. Ennek előnye, hogy a pH-t nagyon széles tartományban lehet szabályozni -4-től 10-ig. Sejtjeink természetesen működnek, ha elektromos töltésük van. Tehát van benne plusz, de mínusz is. Ekkor feszültség keletkezik. Pozitívum, hogy hatalmas többlet van, de a negatív elektromos töltéssel van probléma. A test minden folyamatának pontosan meghatározott mínuszra, de pH-jára is szüksége van! Az általánosan előállított készítmények, vagy a hidrogénes víz is képes rövid ideig fenntartani a negatív elektromos töltést - ORP, többnyire instabil, ugyanakkor természetesen magas lúgosságúak, pH -értékük 8,5-9,0 felett van. Az élő sejteknek, amint azt saját kutatásaink is kimutatták, savasabb pH-ra és ugyanakkor negatív töltésű ionra, azaz negatív ORP-re van szükségük. Ez egy kicsit a fizika és a kémia paradoxona, de az EZV meglepő módon ezt lehetővé teszi. Technológiailag nagyon nehéz 6-7 pH -értékű EZ víz-koncentrátumot előállítani, de ORP-val például - 270 meV. Ez a "kivonat" csodákra képes a testben. Savas környezeten keresztül képes behatolni, és ugyanakkor antioxidánsként is működik, nem oxidálódik, hanem szabad, párosítatlan elektronok formájában szabadítja fel az energiáját, és az emberi testnek megvan a maga genetikailag meghatározott mechanizmusa ennek az ajándéknak a felhasználására. Az EZ víz koncentrátum egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, erős baktericid és vírusellenes hatása is van. Képes feloldani a koleszterint és normalizálni a véráramot.

A koncentrátumok minden összetevője természetes ásványi anyagokból készül.

Az 1. koncentrátum (olajos kapszula, sötét barna) általában jelentősen növeli a negatív elektromos töltést a szervezetben, és ez által hasonló környezetet teremt, mint az őssejtek. Ez a rendszer csodálatra méltó regenerációs képességekkel rendelkezik, amelyek szinte korlátlanok. Betegség esetén mindig csökken a negatív elektromos töltés a sejtekben, ami normál körülmények között feszültséget = életet teremt a sejtekben és ez által, az egész testünkben. A sejtek degenerálódnak, amikor a negatív elektromos töltés csökken.

A 2. koncentrátum (bézs színű) elsősorban a véráram tisztítására, a vérkeringés és a GIT (gasztrointesztinális traktus) működésének normalizálására szolgál.

És végül, ha valaki még nem tudja, hogy mi is az a „pH” és miért fontos az élő szervezetek számára annak értéke, az alábbiakból megtudja:

A pH a hidrogénion negatív koncentrációja. A pH a „power of Hydrogen” szó rövidítése, (power of=ereje valaminek) értelmezése a Hidrogén ereje, a vizsgált oldatban a jelenlévő (H) ionok száma, vagyis valamilyen oldat titrálható savanyúsága. A pH skála 1-től 14-ig mér, melyben a 7-es érték a semleges, az 7-től 1-ig a savas (7-től 1 felé nő a savasság) 7-től 14-ig a lúgos (7-től 14 felé növekszik a lúgosság) hatást jelenti. Az emberi vér pH értéke normál körülmények között 7,35 és 7,45 pH között mozog. Az ideális pontos érték a 7,365 pH lenne. Az ettől eltérő érték savasodást, vagy lúgosodást jelent. Mindkét irányba a jelentős mértékben (7,8 fölé, vagy 6,8 alá, 7-től 1 felé savasodás növekedést jelent) eltérő értéken túl emelkedik, létrejön a kibillent egyensúlyi helyzet és végső esetben sejtjeink megszűnnek létezni.

A korábbiakban leírtakra hivatkozva, a NE IO matuzalem készítmények bejutva a szervezetbe, felismerve az egyensúlytalanságot, a szabad elektronjaik révén törekszik az egyensúly helyzet helyreállítására, vagyis a 7,365-ös pH minél jobb megközelítésére.