Miért is lenne mindenkinek fontos a MATUZALEM fogyasztása!

 

Kezeljük a témát az elején viccesen!

Mi az élet?

A vicces válasz: Szexuális úton terjedő halálos betegség!

Mi a hosszú élet titka?

Vicces válasz: Egy percre sem szabad abbahagyni a lélegzést!

Komolyra fordítva:

Tehát, az anaerob életformák esetében oxigén nélkül nincs élet. Az oxigént viszont O2 (oxigén molekula) formában lélegezzük be, mely alapesetben két elektront tartalmaz. Vagyis egy elektronpárt! Az oxigén molekulának viszont van egy igen gonosz tulajdonsága, hogy képes elbomlani, elszakadni atomjaira. Ha az elszakadás során az egy, egy O atomhoz egy egy elektron jut, akkor már raktív oxigénről beszélünk, mely elöbb utóbb elektront fog magának szerezni.

Példa! (O2 = O-  O-)

Ha ez az esemény (az O2 kettévélása) az élő szervezeten belül történik, és az elimináló (védekező) rendszer SOD (szuperoxid dizmutaz enzim) már nincs a helyzet magaslatán, akkor a reaktív oxigén a legközelebbi sejttől fog elektront rabolni és a sejt kibillen az egyensúlyi helyzetéből. Ha ez a folyamat a sejten belül történik, akkor az átörökítő anyag, a kromoszómális DNS is megsérülhet, mely akár visszafordíthatalan folyamatokat is eredményezhet.

És ezek a folyamatok, ha akarjuk, ha nem, kívétel nélkül mindannyiunk szervezetében jelen vannak!

A MATUZALEM hatóanyaga, mivel a SOD-hoz viszonyított aktivitása a legroszabb mért eredmény szerint is több mint 67%, képes megvédeni a kromoszómális DNS-t a szuperoxidos károsodástól.

Ezért kapta a WIPO aranyérmet.

Az életkor előrehaladtával a szervezet védekezőképessége csökken. (Pl.: a SOD enzim mutálódik) a reaktív oxigén felszaparodhat és igen nagy károkat képes okozni. A fentiekre hivatkozva, ezért mondjuk azt, hogy minden 40 év feletti ember esetében negyedévente legalább egy doboz matuzalem fogyasztása ajánlott!

Tehát az oxigén egyben barát és ellenség is.

A felszaporodott szabadgyökök, (szabadgyök minden olyan atom, molekula, vagy molekula rész, mely legalább egy párosítatlan elektront tartalmaz) az élő szervezet sejtjeit és azok alkotó elemeit is képesek  károsítani, mely az élethossz rövidülését, vagy akár az élet elvesztését is eredményezheti!

 

A fentiekből következik:

 

MATUZALEM® egy olyan 5. generációs termék, amely a növényekben képződő, és az emberi szervezet számára védelmi funkciót betöltő flavonoid molekulákat eredeti formájában stabilizálva tartalmazza.

Flavonoidok mint antioxidánsok

A flavonoidok, mint természetes antioxidánsok és szabadgyök lekötők az emberi szervezetben úgy fejtik ki hatásukat, hogy a különböző betegségeket kiváltó egyensúlyzavar állapotokat állítják helyre a különböző energia szinteken jelentkező defektek megszüntetésével.

Mivel a szervezetben egyidejűleg több helyen is előfordulhat ilyen egyensúly zavar, ezért azok korrekciója mindig annak súlyosságától függ.

Flavonoidok mint immunrendszer aktivátorok

Antioxidáns hatásuknak köszönhetően elvégzik a szervezet méregtelenítését, a sejteket, szöveteket károsító toxikus anyagok hatástalanítását és lekötését, ezzel tehermentesítve és egyben aktiválva az ember immunrendszerét.

Flavonoidok mint természetes egyensúly helyreállítók

Az egészséges emberi szervezetben az energia szintek és ebből adódóan az élettani folyamatok harmonikusak és egyensúlyi állapotban vannak. A szervezetet érő minden olyan támadás, amely fizikai, kémiai, biológiai, élettani vagy kórokozó eredetű, ezt az egyensúlyi állapotot borítja fel.

A MATUZALEMBEN levő flavonoidok ezeket a rendellenességeket szubatomi, elektron szinten korrigálják, ezért ezek hatása soha nem specifikus, hanem általános (univerzális).

Flavonoidok mint DNS protektorok

Az emberi szervezetben az öregedési folyamatok előrehaladtával egyre több DNS sérül és töredezik. A flavonoidok védőburokként viselkedve lelassítják a DNS töredezését és ezzel az öregedési és a degenerációs folyamatok lassulását teszik lehetővé.

Túladagolástól és mellékhatástól mentes

Az emberi szervezet ezeket a természetes anyagokat gond nélkül befogadja az anyagcsere folyamatokba. A flavonoidok a szervezetben előforduló oxidánsok, szabadgyökök mennyiségétől, illetve a fellelhető energia defektektől függő mértékben kötődnek, és felhasználódnak, de a felesleg természetes módon kiürül, ezért nem lehet túladagolni.


Vissza