Amit Önnek feltétlen tudnia kell!

Mit jelent az egészség?

Semmiképp sem a betegség hiányát. Sokkal inkább a betegség megfejtésének és megoldásának a tudománya. Az ember azt hiszi, hogy egyszer eljön az életében az a pillanat, amikor kitör az egészség. Aznap kiül a napos tengerpartra, hideg sörrel a kezében, és azt mondja: egészséges vagyok. Hosszú küzdelem és sok pénz árán eljutott ebbe a paradicsomi állapotba, és innentől kezdve pedig nem kell foglalkoznia saját magával. Ez azonban nem igaz. Az egészség nem statikus állapot, hanem dinamikus folyamat. Az egészség az a képesség, hogy meg tudunk gyógyulni. Az egészség nem azt jelenti, hogy állunk egy helyben, hanem azt, hogy tudunk járni. Az egészség a járás képessége. A gyógyítás pedig nem azt jelenti, hogy néha halat adunk az állandóan éhes embernek, hanem adunk neki hálót, és megtanítjuk vele halat fogni, hogy aztán ne legyen ránk szorulva többé, hanem legyen önellátó..

Mit jelent a gyógyítás?

A gyógyítás fogalma még nem tisztázott sem az emberek sem az orvosok többségének a gondolatvilágában. A gyógyítás nem a betegség eltussolása, a tünetek elnyomása. Teljesen más.
„Be kell végre látnunk, hogy egy embert meggyógyítani nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget. A gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el.” (Kurt Tepperwein, forrás Gézsi Andrásné Márta, Dr. Fövényi József: Testsúlycsökkentő program c. könyve).

A fenti anyag a http://maga-a-valosag.com/?page_id=5340 oldalról van kimásolva!

A kutató orvosok, biológusok és más tudósok szerint az élő szervezet az őt alkotó sejtjeinek él! Hiszen a sejtjeik helyes működése az élet alapvető feltétele!

Ebből következik, hogy azért táplálkozunk mert élünk és azért élünk mert táplálkozunk!

Normál helyzetben minden sejtünk elektromos potenciálja egyensúlyi helyzetben van! Jelen van a közmondás szerinti arany középút! Ha ez megváltozik akkor kezdődnek a bajok!

Hogy kezdődnek a betegségek?

Kivétel nélkül minden betegség, vagy állapot változás (csökkent teljesítőképesség) sejtszinten keletkezik. Ha egy sejtünket, vagy sejtcsoportot valamilyen támadás éri és a szervezet védekező rendszere azt nem tudja semlegesíteni a sejt, vagy sejtcsoport kibillen az egyensúlyi helyzetéből és a feladatát a sérülés súlyosságától függően csőkkentett módban tudja csak ellátni. Ha ezt, a sejtek repair (javító) rendszere nem tudja vissza állítani, vagy a visszavonhatatlanul sérült sejteket a központi idegrendszer nem tudja eltávolítani akkor marad a csökkentett üzemmód, vagyis az a terület már nem fog kifogástalanul működni. Nagyobb baj akkor van, ha az idegrendszer is sérül, mely sok esetben sejtek és a központi idegrendszer közti információ vesztést is eredményezhet. Pl.: nem jut el a központi idegrendszerhez a sérült sejt, vagy sejtek jelzése.

Hogyan és mitől sérülhetnek sejtjeink?

Kívülről szervezetbe bekerült káros mikroorganizmusok, vírusok és más  káros anyagok, valamint a belsőleg az anyagcsere folyamatok során képződő nemkívánatos vegyületek, reaktív anyagok - a védekező rendszer csökkent hatásfoka miatt - kötődnek a sejtek receptoraihoz, melynek eredménye a csökkentett üzemmód, vagyis valamilyen gyengébb állapot, vagy kezdődő betegség, ami akár végzetes is lehet.

A MATUZALEM készítmények hatóanyaga ezeket a károsító anyagok egy részét képes megkötni és a még károsodott, de még reverzibilis (visszafordítható) sejtek egyensúlyi helyzetét is képes visszaállítani.

Ezekről a folyamatokról bővebben a Flavonoidokról és a Matuzalemről címek alatt olvashat, illetve a PREZI-vel készített bemutató, oktató anyag megnézésével tájékozódhat!

A megítélt WIPO díj nem véletlen!

Tudományos kísérletek és vizsgálatok során mérésekkel bizonyították a MATUZALEM® készítményekben alkalmazott molekulák védelmi és kiemelkedő antioxidáns hatását. Képesek megvédeni a sejtmagban lévő DNS-t, megakadályozva annak degenerálódását, valamint szabad elektronjaik (forgás/grammonként 1018-1022 ) és igen kis molekula tömegük (5000 Dalton) révén képesek helyreállítani a sejtek és azok alkotóelemeinek elektromos potenciálját, vagyis az egyensúlyi helyzetet, az arany középutat, a helyes működést! Az inhibició (gátlás) mértéke 50-60 %. A vizsgálatok alapján, az egyik leghatékonyabb antioxidánsként ismert E vitamin vízben oldódó változatához képest (trolox) a MATUZALEM® hatóanyaga annak 10,5 szerese. A SOD hoz (superoxid dizmutáz enzim) viszonyított aktivitása a legrosszabb mért eredmény szerint is  több mint 67%.  További kiemelkedő tulajdonsága, hogy a szervezet működéséhez elengedhetetlenül szükséges, a szervezet által termelt „L” típusú szabadgyököket nem semlegesíti, valamint elektront nem csak megkötni, hanem visszapótolni is képes.

A termék hatóanyagát világszabadalom védi.

Miért is fontosak a fentiek?

Mint azt a bevezető részben is említésre került, az élő szervezet felépítése minden esetben sejtek szerveződésének következményei. Az emberi szervezet sejtjei, receptoraikat alkotó elektronjaik segítségével az idegrendszeren keresztül egymással és a központi vezérléssel is kommunikálnak. A sejeket pedig molekulák halmazai alkotják, melyek alapjai szén atomok. Az atomok belsejét pedig protonok és neutronok, a külsejét pedig elektronok alkotják. Ezért fontos a MATUZALEM készítmény forgás/grammonkénti elektron száma! (1018-1022 ), hiszen a MATUZALEM hatóanyaga a rendet szubatomi szinten rendezi az élő szervezetekben!